Careers

Join the future of PropTech

Are you interested in a career at Datscha?

We are a leading provider of comprehensive data intelligence, for commercial real estate. We operate in the field of PropTech and are continuously growing as a business.

We are looking for innovative individuals who thrive in a fast paced, exciting and committed team environment, enjoy and know how to work both autonomously and as part of a team, and have experience in property or SaaS (desirable, but not essential).

We have offices in Stockholm, Malmö, Gothenburg, Luleå, Helsinki, and London.

Want to learn more? Get in touch, or see below for our current vacancies.

Join the future

Client Acquisition Manager - Helsinki

Datschalla pääset työskentelemään laadukkaan brändin ja kiinteistömarkkinoilla eniten käytetyn tietopalvelu- ja analysointityökalun parissa. Datschalla olet osa pientä, yrittäjähenkistä ja dynaamista tiimiä. Meillä on toimistot sekä Helsingissä, Tukholmassa että Lontoossa.

Nyt etsimme päämäärätietoista ja tuloshakuista New Client Acquisition Manageria täydentämään Suomen myyntitiimiä!

New Client Acquisition Managerina autat asiakkaitasi tehostamaan ajan käyttöään ajankohtaisen datan avulla tarjoamalla kiinteistötietoa vaivattomasti ja nopeasti Datschan SaaS-palvelun avulla. Vastaat tehtävässäsi uusasiakashankinnasta ”Hunter” henkisellä aktiivisuudella. Tällä hetkellä asiakaskuntaamme kuuluu muun muassa: kiinteistöomistajia, palveluiden tuottajia ja managereja, konsultteja, pankkeja, rakennuttajia ja kiinteistökehittäjiä. Toimistomme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Eteläesplanadilla.

Mitä me tarjoamme sinulle?

 • Mahdollisuuden kehittyä kiinteistöalan moniosaajaksi
 • Kansainvälisen organisaation sekä monipuoliset uramahdollisuudet
 • Osaavan ja kannustavan tiimin tuen
 • Itsenäisen työn kannustavalla palkkamallilla ja henkilöstöeduilla
 • Laadukkaan tuotteen, jota on ilo myydä!

Mitä me odotamme sinulta?

Olet itseohjautuva, aktiivinen ja määrätietoinen ratkaisumyyjä. Sinua motivoi tuloshakuinen ja tavoitteellinen myyntityö. Olet tiimipelaaja, mutta kannat vastuun kalenterisi hallinnasta sekä työviikkojesi täyttämisestä asiakastapaamisilla. Toivomme sinulta:

 • Kokemusta tuloksellisesta B2B -myyntityöstä
 • Vahvaa näyttöä uusasiakashankinnassa onnistumisesta
 • Sujuvaa kommunikointia (kirjallisesti ja suullisesti) suomeksi ja englanniksi
 • Kokemus kiinteistö- tai IT- alalta katsotaan eduksi

Kiinnostuitko?

Haluamme kuulla sinusta lisää! Hae tehtävää mahdollisimman pian, mutta viimeistään 31.3.2021. Lisäkysymyksiin vastaa mielellään rekrytointikonsulttimme Sami Narkia (+358 408 222 809).

Täytä hakemus

Datscha on Pohjoismaiden johtava selainpohjainen kaupallisen kiinteistöliiketoiminnan analysointityökalu, jonka tarina on alkanut 1990-luvulla. Tällä hetkellä Datscha on Pohjoismaiden eniten käytetty palvelu kaupallisten kiinteistöjen arviointiin ja sitä käytetään yli 750 yrityksessä. Uskomme, että kiinteistömarkkinoiden tulevaisuus on digitalisaatiossa, läpinäkyvyydessä ja uusien innovaatioiden hyödyntämisessä. Joulukuussa 2019 Datschan osti Real Capital Analytics (RCA), joka tarjoaa tietoa liikekiinteistösijoituksen trendeistä, toimijoista ja kaupoista yli 140 maassa. Lue lisää Datschasta täältä!

DevOps - Stockholm

Om Datscha

Nej, vi har ingenting med biltillverkning att göra! Datscha betyder faktiskt sommarhus på ryska, vilket hintar om vårt produktområde och verksamhet. Google kommer berätta för dig att vi är ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter” vilket är helt sant (med tillägget att vi faktiskt finns i fler länder än bara Sverige).

Vi verkar inom området ”PropTech” och är ett tajt litet gäng (okej, kanske inte så litet nu längre) som älskar allt som har med fastighetsdata och teknologi att göra. Idag är vi över 70 medarbetare i 3 länder och har över 900 företag, däribland fastighetsägare och investerare, banker och konsulter, som kunder.

Vi känner och beter oss som en start-up samtidigt som vi har en mycket stabil ekonomi, har en stark ägare och har gått med vinst sedan start som var över 20 år sedan! Här är det alltså ingen risk att kaffet tar slut, vi lovar!

Att arbeta som DevOps på Datscha

På Datscha tycker vi att saker och ting alltid kan bli lite bättre och lite effektivare! Men som DevOps Engineer hos oss är du den som jonglerar to-dos med en prioriteringsförmåga värd Nobelpriset. Vi ser framför oss hur du stormtrivs med att arbeta med automatisering, pipelines och löpande förbättringsarbete.

Begrepp som Docker, Kubernetes och Ansible ger dig en varm känsla av hemtrevlighet och att kontinuerligt jobba tätt tillsammans med utvecklare och testare och andra tekniker för att skapa en ultrasmidig leveransprocess är lika naturligt för dig som att ta nästa andetag.

Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och har en solid grundkunskap i windowsmiljöer men gärna även linux/unix-operativ och att jobba med t.ex. Powershell och andra scriptingspråk.

Om detta mer och mer låter som ett utdrag ur din självbiografi snarare än en annons finns ingen anledning att tveka. Släng dig på mailen och skicka oss genast din intresseanmälan så ser vi till att få formaliteterna avklarade. Självklart finns det mycket mer att berätta om oss och tjänsten som goda utvecklingsmöjligheter, attraktiva förmåner och en öppenhet för egna initiativ!

Är du intresserad av att veta mer? Om nej, varför inte? Information har aldrig skadat någon! Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Både ansökningar och eventuella frågor skickas till michael.fagre@datscha.com. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

BackEnd - Stockholm

Om Datscha

Nej, vi har ingenting med biltillverkning att göra! Datscha betyder faktiskt sommarhus på ryska, vilket hintar om vårt produktområde och verksamhet. Google kommer berätta för dig att vi är ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter” vilket är helt sant (med tillägget att vi faktiskt finns i fler länder än bara Sverige).

Vi verkar inom området ”PropTech” och är ett tajt litet gäng (okej, kanske inte så litet nu längre) som älskar allt som har med fastighetsdata och teknologi att göra. Idag är vi över 70 medarbetare i 3 länder och har över 900 företag, däribland fastighetsägare och investerare, banker och konsulter, som kunder.

Vi känner och beter oss som en start-up samtidigt som vi har en mycket stabil ekonomi, har en stark ägare och har gått med vinst sedan start som var över 20 år sedan! Här är det alltså ingen risk att kaffet tar slut, vi lovar!

Att arbeta som BackEnd-utvecklare på Datscha

Tycker du att koda är det roligaste som finns? Håller du med om att det inte finns något bättre än att få skapa och designa spännande tjänster som faktiskt har en inverkan på vår omvärld? Vill du att just ditt hantverk ska ligga till grund för användarnas välmående och glädje? Då tror vi att du skulle passa in perfekt hos oss på Datscha!

Vi söker dig, du erfarna BackEnd-utvecklare som vill ha en spännande roll i ett roligt och intressant internationellt utvecklingsbolag och som verkligen brinner för tekniken. Du vet att du är grym på att programmera i .NET & C# och gärna även JavaScript och ramverk som node.js, men har också har förståelse för arkitektur och en förmåga att se helheten snarare än bara detaljer.

Du får en guldstjärna om du dessutom har erfarenhet av SQL, .NET Core eller GIS-tjänster överlag! Om begrepp som Docker, Kafka, microtjänster och designpatterns är något du hickar av lycka när du hör och dessutom kan mycket om så är du troligen som klippt och skuren för att vara en del av vår glada hop! Hos oss kommer du nämligen få vara med och utveckla våra tjänster kring fastighetsdata och kartvisualiseringar på ett nytt, kreativt och spännande sätt!

Vi arbetar i agila team och enas i en brinnande passion för att utveckla de mest briljanta tjänsterna på marknaden med fokus på ny teknik och nya lösningar! Vi tror att du älskar teamarbete, högt i tak och att jobba på en arbetsplats med riktigt trevlig stämning (vem gör iofs inte det?) och i en internationell miljö.

Intresserad? Förvirrad? Både ansökningar och eventuella frågor skickas till michael.fagre@datscha.com. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Frontend Utvecklare - Stockholm eller Luleå

Om Datscha


Nej, vi har ingenting med biltillverkning att göra! Datscha betyder faktiskt sommarhus på ryska, vilket nog ger dig en hint om vår produkt och verksamhet. Google kommer berätta för dig att vi är ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter” vilket är helt sant (med tillägget att vi faktiskt finns i fler länder än bara Sverige). Vi verkar inom området ”PropTech” och är ett tajt litet gäng (okej, kanske inte så litet nu längre) som älskar allt som har med fastighetsdata och teknologi att göra. Idag är vi över 70 medarbetare i 3 länder och har över 900 företag, däribland fastighetsägare och investerare, banker och konsulter som kunder.  Vi känns och beter oss som en start-up samtidigt som vi har en mycket stabil ekonomi, har en stark ägare och har gått med vinst sedan start som är över 20 år sedan! Här är det alltså ingen risk att kaffet tar slut, vi lovar! 

Att arbeta som Frontend Utvecklare på Datscha
Vaknar du ofta kallsvettig, med klappande hjärta efter svåra mardrömmar om ostrukturerad och redundant kod? Strävar du efter att bemästra ditt yrke och skriva vackra, eleganta och funktionella program, värdiga att skriva ut och rama in? Brinner du för att leverera riktigt värde till dina kunder och användare? Då tror vi att du skulle passa perfekt in hos oss på Datscha! Genom dina gedigna kunskaper inom JavaScript och React tror vi att du tillsammans med de övriga utvecklarna i teamen kommer utveckla våra tjänster kring fastighetsdata och kartvisualiseringar på ett nytt, kreativt och spännande sätt! Som Reactutvecklare i våra projekt läggs stort fokus på att arbeta med vår nya avancerade plattform för att skapa snygga och interaktiva upplevelser för våra användare. Vi arbetar i agila team och enas i en brinnande passion för att utveckla den mest briljanta tjänsten på marknaden med fokus på ny teknik och nya lösningar. Vi tror att du älskar teamarbete, högt i tak och att arbeta på en arbetsplats med riktigt trevlig stämning (det gör väl de flesta?). 

Vill du höra mer om tjänsten? Tveka inte att höra av dig till adam.welin-berger@datscha.com vid eventuella frågor! Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Placering för denna tjänst kan vara antingen i Stockholm eller i Luleå.

Sök tjänsten

I denna rekrytering samarbetar vi med Ants.

Sales Operation - Stockholm
Är du en strukturerad och serviceinriktad person med erfarenhet av Salesforce? Vill du axla en central roll i ett bolag som ligger i framkant inom PropTech branschen? Vi på Datscha växer och letar nu efter en Sales Operations!
 
 
Vad kan vi erbjuda dig?
 
Datscha är en världsledande leverantör av information och analys av kommersiella fastigheter. På Datscha tror vi på ett nära samarbete. Vi drivs av innovativa, energirika och engagerade medarbetare. Genom att dela med oss av kunskap till varandra bidrar vi tillsammans till vår framgångsresa. Att vi har kul ihop och trivs tillsammans är grunden till att vi har nöjda kunder.
 
Vi erbjuder dig en grundlig introduktion och konkurrenskraftiga villkor. Datscha är ett bolag med entreprenörskänsla men med tryggheten av att vara en del av en stor koncern då Datscha ägs av Real Capital Analytics (RCA).
 
 
Om rollen
 
I rollen som Sales Operation kommer du att bli en viktig länk mellan försäljning och finansteamet där ditt ansvar blir att driva och säkerställa kontrakt, fakturor och diverse finansiell information i Salesforce. Vidare blir ditt uppdrag att se till att processer implementeras och utförs på ett skickligt sätt, i slutändan för att hjälpa till att maximera teamets prestanda. Detta innebär att följa upp, hjälpa, coacha och samordna med de kommersiella teamen dagligen. Rollen innehåller såväl återkommande administrativa arbetsuppgifter som ad hoc arbete, vilket kräver hög planerings- och prioriteringsförmåga. Tjänsten är omväxlande och du kommer arbeta högt och lågt mot såväl interna som externa kontakter.
 
Du förväntas skapa en god förståelse för våra processer och system för att förutse behovet och erbjuda lösningar. I rollen måste du därför vara detaljorienterad och processfokuserad samt en god lagspelare.
 
Vidare kommer du ansvara över:
 
 • Skapa rutiner för kvalitetskontroll för att kontrollera datainmatning
 • Identifiera fallgropar i processen och skapa lösningar för detta
 • Utveckla dagliga processer, avstämning och instrumentpaneler som hjälper till att hantera det jämna flödet av godkännande av kontrakt och generering av faktura
 • Säkerställa datainkorrektion på kontrakt och fakturor
 
Bakom dig står ett team av engagerade kollegor som stöttar dig i ditt arbete. Du kommer att vara en del av finansteamet och ha tätt samarbete med kollegor såväl i Stockholm som i Finland och England. Du rapporterar till CFO.
 
 
Vem söker vi?
 
Du kommer att ges en hel del frihet och ägande eftersom detta är en ny position. Tidigare erfarenhet och kompetens är mycket viktigt, men det som betyder mest är attityden och strävan att verkligen skapa en effekt. Som person ser vi därför att du är noggrann, strukturerad och effektiv i ditt arbete. Vi söker dig som är detaljorienterad med fallenhet för data och siffror och som har förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Du är en serviceinriktad person och har förmåga att anpassa din kommunikation i både tal och skrift till din motpart. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är en team player som är med och skapar god stämning inom teamet och bjuder på dig själv. Tjänsten kräver stor grad av självständigt arbete och det är därför viktigt att du är initiativrik, lösningsorienterad och flexibel.
 
Vi ser även vi att du har:
 
 • Eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i Salesforce
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande tjänst
 • Kunskap eller erfarenhet av att skapa försäljningsfakturor
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 • Kunskaper inom NetSuite och Docusign, ses som meriterande
 
Övrig information
 
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm
 • Anställningsform: Heltid, 100 %
 • Arbetsgivare: Datscha

Sök tjänsten

Jag är intresserad! Hur kommer jag vidare?
 
Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Har du frågor runt rekryteringsprocessen eller tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta oss på Novare Interim & Recruitment. Vi ser fram emot att höra från dig!  
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Novare. Vid eventuella frågor kan du kontakta Louise Eriksson Hellstrand på + 46 (0) 76 315 63 16 eller louise.eriksson-hellstrand@novare.se
Accountant job - Stockholm

Om företaget:

Datscha är en världsledande leverantör av information och analys av kommersiella fastigheter. På Datscha tror vi på ett nära samarbete. Vi drivs av innovativa, energirika och engagerade medarbetare. Genom att dela med oss av kunskap till varandra bidrar vi tillsammans till vår framgångsresa. Att vi har kul ihop och trivs tillsammans är grunden till att vi har nöjda kunder.

Vi erbjuder dig en grundlig introduktion och konkurrenskraftiga villkor. Datscha är ett bolag med entreprenörskänsla men med tryggheten av att vara en del av en stor koncern då Datscha ägs av Real Capital Analytics (RCA).

Dina arbetsuppgifter:

I rollen som Junior redovisningsekonom kommer du att bli en viktig del i finansteamet där ditt huvudsakliga ansvar blir att säkerställa all Datschas fakturering. Du kommer att ha ett helhetsansvar för kundreskontran och fakturering ut till kund. Du kommer även arbeta med löpandebokföring, leverantörsreskontra och avstämningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för kundreskontra på global nivå.
 • Ansvar för fakturering för hela koncernen.
 • Uppföljning av förfallna fordringar, påminnelse och inkassohantering.
 • Delaktig i bolagets processutveckling och effektivisering.

Plats: Centralt i Stockholm

Start: Omgående

Omfattning: Direktrekrytering till vår kund med 6 månaders provanställning

 Din profil:

Vi söker dig som har studerat Ekonomi med inriktning mot redovisning och har tidigare relevant erfarenhet i minst ett år. Du har en god systemvana och tycker om att arbeta med siffror och har förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i systemet Netsuite. Vidare som person är du en lagspelare, effektiv, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Tjänsten kräver stor grad av självständigt arbete och det är därför viktigt att du är initiativrik, lösningsorienterad och flexibel. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket. 

Om oss

I över 30 år har Clevry  varit en game changer  för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. 

Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret. 

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 (0) 70 417 92 81.

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry SwedenVarmt välkommen med din ansökan redan idag!

Quality Engineer  - Stockholm

Quality Engineer 

Vi söker dig som brinner för att skapa kodlösningar som hjälper oss att arbeta testdrivet i vår utvecklingsprocess. Du har förmodligen en bakgrund som utvecklare eller teknisk testare och är duktig på att se helheten och fylla luckor i form av verktyg, ramverk och services så att våra utvecklings-team enkelt och smidigt kan vara självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Du förstår att värdeskapandet till en stor del sitter i att man kodar på daglig basis och inser för att göra rätt måste man våga göra fel och ständigt söka förbättringar i strävan efter att skapa enkla, robusta användarvänliga lösningar för testautomatisering. Du gillar att vara den som visar vägen och har en "people first, technology second"-attityd.  Vi jobbar huvudsakligen med C#, python och javascript men det viktiga är allmän kodkunskap, förmåga att arbeta självständigt och en vilja att ständigt lära mer. Kunskaper i test/testteknologier är meriterande men inte ett krav. 

För att arbeta som Quality Engineer på Datscha skall ansökan skickas in till adam.welin-berger@datscha.com

Välkommen med din ansökan.

Quality Engineer  - Luleå

Quality Engineer 

Vi söker dig som brinner för att skapa kodlösningar som hjälper oss att arbeta testdrivet i vår utvecklingsprocess. Du har förmodligen en bakgrund som utvecklare eller teknisk testare och är duktig på att se helheten och fylla luckor i form av verktyg, ramverk och services så att våra utvecklings-team enkelt och smidigt kan vara självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Du förstår att värdeskapandet till en stor del sitter i att man kodar på daglig basis och inser för att göra rätt måste man våga göra fel och ständigt söka förbättringar i strävan efter att skapa enkla, robusta användarvänliga lösningar för testautomatisering. Du gillar att vara den som visar vägen och har en "people first, technology second"-attityd.  Vi jobbar huvudsakligen med C#, python och javascript men det viktiga är allmän kodkunskap, förmåga att arbeta självständigt och en vilja att ständigt lära mer. Kunskaper i test/testteknologier är meriterande men inte ett krav. 

För att arbeta som Quality Engineer på Datscha skall ansökan skickas in till adam.welin-berger@datscha.com

Välkommen med din ansökan.

Fullstack/BE-Developer - Stockholm

Fullstack/BE-Developer - Stockholm


Är du en nyfiken kodare med "can do"-inställning och sugen på utmaningar i olika delar av kodstacken. Hos oss har du chansen att arbeta både brett och specialiserat. Vi jobbar huvudsakligen med webbaserade tjänstelager i C#/IIS och Redux/React samt olika ramverk för testautomatisering. Vi arbetar med de senaste teknologierna inom web, service-containers och molninfrastruktur.  Vår utvecklingsprocess är testdriven och våra utvecklingsteam är självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Är du en "doer" och duktig integratör vill vi komma i kontakt med dig!

För att arbeta som Fullstack/BE-Developer på Datscha skall ansökan skickas in till adam.welin-berger@datscha.com. 

Välkommen med din ansökan.

Fullstack/BE-Developer - Luleå

Fullstack/BE-Developer - Stockholm


Är du en nyfiken kodare med "can do"-inställning och sugen på utmaningar i olika delar av kodstacken. Hos oss har du chansen att arbeta både brett och specialiserat. Vi jobbar huvudsakligen med webbaserade tjänstelager i C#/IIS och Redux/React samt olika ramverk för testautomatisering. Vi arbetar med de senaste teknologierna inom web, service-containers och molninfrastruktur.  Vår utvecklingsprocess är testdriven och våra utvecklingsteam är självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Är du en "doer" och duktig integratör vill vi komma i kontakt med dig!

För att arbeta som Fullstack/BE-Developer på Datscha skall ansökan skickas in till adam.welin-berger@datscha.com. 

Välkommen med din ansökan.

Spontanansökan

Spontanansökan

Är du en talang inom mjukvaruutveckling/databaser/devops som söker nya utmaningar är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Har du talangen och en inställning/intresse att leverera världsledande tjänster inom kommersiell fastighetsdata på en internationell marknad? Tveka då inte och skicka in din ansökan idag! adam.welin-berger@datscha.com 

Why work with us?

What our employees say

Klara

Account Manager, Sweden

An exciting, fun and diversified work environment that offers so much opportunity to learn in a fast growing company and industry. Regular staff functions are always fun and something I look forward to. I love the personality and the intellect that each individual brings to the team.

Jonas

Head of products, Sweden

We are a company with a clear goal to grow and have owners with the muscles which provides us with fantastic opportunities to do so. We really do have a entrepreneurial spirit and that creates a great and fun environment.

Our values - passion for colleagues and clients

Innovation

There’s nothing conventional about Datscha, and we’d like to keep it that way.

Excellence

With 20 years of market leadership in the Nordics, we have a reputation to uphold.

Integrity

We strive to always be fun, friendly, flexible, fair, and focused.